ЕКВАДОРСЬКА ХАРЧУВАННЯ

В останньому кварталі 2019 року ЮНЕСКО включило Портовієхо як перше "Творче місто" Еквадору в галузі гастрономії, а віче (рагу з зеленого банана, арахісу та молюсків) було одним з найвідоміших страв. Це, незважаючи на те, що віче, згідно з деякими проведеними опитуваннями, не є однією з кулінарних переваг еквадорців. І тим не менше, Еквадор в даний час експортує більше 50 ендемічних продуктів (власних та ексклюзивних для цієї країни) до у всьому світі: тонкий аромат какао, кава, тунець, білі креветки на ногах, лобода, кукурудза, перець чилі, пітайя, маракуйя, увілла, банани, манго, їстівні троянди та ін. Продукти, інтегровані в вишукані рецепти, такі як "еквадорська емпанада з чоловічим бананом", "какао-піна" Гуаякіль "," гель маракуї "або" пітайя та мінірозас ", принесли кредитору такої дорогоцінної зірки Мішлен за Ресторан Ikaro в Логроньо - Іспанія (співвласником якого є еквадорець).